Csatlakozás

Egyesületünk tagja lehet bármely, a történelmi Magyarországon elismert nemesi család leszármazottja, aki nemesi származását férfiágon (apai ágon) hitelt érdemlően igazolja, valamint e személy házastársa.

Az egyesülethez való csatlakozás iránt érdeklődők szíves figyelmébe ajánljuk Gerő József: „A m. kir. belügyminiszter által igazolt nemesek 1867–1937.” című – szerzői jog által már nem védett – könyvét, amely a legkiválóbb alapossággal mutatja be és írja le a nemesség kialakulását, és annak minden ismérvét. Továbbá leírja a nemesség, előnév és címer igazolásának módjait (az alább mellékelt átirat 20. oldalától kezdődően), amelyeket a Belügyminisztériumban egykoron alkalmaztak.

Gerő József könyve első fejezeteinek átirata

A belépési nyilatkozat az alábbi linken érhető el. A PDF-fájl számítógéppel kitölthető mezőket tartalmaz, ezek azonban böngészőben megjelenítve nem aktívak. Ezért célszerű az űrlapot letölteni, majd Adobe Readerben (vagy arra alkalmas más PDF-olvasóban) kitölteni. Kérjük, hogy a nyilatkozatot e-mail-címünkre (nobilitas[kukac]nobilitas.hu) vagy postacímünkre (1255 Budapest, Pf.: 29.) szíveskedjen elküldeni! A tagfelvételről az Egyesület alapszabálya alapján a közgyűlés dönt.

Belépési nyilatkozat