Csatlakozás

Egyesületünk tagja lehet bármely, a történelmi Magyarországon elismert nemesi család leszármazottja, aki nemesi származását férfiágon (apai egyenes ágon) hitelt érdemlően igazolja, valamint e személy házastársa.

Az egyesülethez való csatlakozás iránt érdeklődők szíves figyelmébe ajánljuk Gerő József: „A m. kir. belügyminiszter által igazolt nemesek 1867–1937.” című – szerzői jog által már nem védett – könyvét, amely a legkiválóbb alapossággal mutatja be és írja le a nemesség kialakulását, és annak minden ismérvét. Továbbá leírja a nemesség, előnév és címer igazolásának módjait (az alább mellékelt átirat 20. oldalától kezdődően), amelyeket a Belügyminisztériumban egykoron alkalmaztak.

Gerő József könyve első fejezeteinek átirata

Az alábbi linken elérhető útmutatónk a nemességigazoláshoz. Tisztelettel kérjük, hogy elolvasása után ennek megfelelően állítsák össze a nemességigazolási dokumentációt, amely szükséges az Egyesületbe történő belépéshez!

Útmutató nemességigazoláshoz

A belépési nyilatkozat az alábbi linken érhető el. A PDF-fájl számítógéppel kitölthető mezőket tartalmaz, ezek azonban böngészőben megjelenítve nem aktívak. Ezért célszerű az űrlapot letölteni, majd Adobe Readerben (vagy arra alkalmas más PDF-olvasóban) kitölteni. Kérjük, hogy tagfelvétellel kapcsolatos kérdéseiket, illetve a belépési nyilatkozatot a tagfelvetel[kukac]nobilitas.hu e-mail-címre vagy postacímünkre (1255 Budapest, Pf.: 29.) szíveskedjenek elküldeni! A tagfelvételről az Egyesület alapszabálya alapján a közgyűlés dönt.

Belépési nyilatkozat